Mosa Djezz is een vijfkoppig jazzcombo, opgericht in 2007, voortgekomen uit de jazzklas van de muziekacademie.

Hun repertoire bestaat uit overwegend jazzstandards (My Funny Valentine, Summertime, Take the A-train, Route 66), tot Franse chansons en zwoele Bossa Nova’s, maar ook nummers als ‘Dance me to the end of love’ van Leonard Cohen…

De bezetting bestaat uit gitaar, trompet of bugel, alt-sax, contrabas en zang.


Mosa Djezz is een ideale entertainer voor uw feesten, recepties, tentoonstellingen of andere activiteiten waar de aanwezigheid van een muzikale omlijsting welkom is.

Wie zijn wijMosa Djezz is ontstaan nadat in 2007 de leerlingen uit de jazzklas van de muziekacademie gevraagd werden om als combo de opening op te luisteren van de nieuwe bibliotheek van Dilsen-Stokkem. De leden komen uit Belgisch en Nederlands Limburg, waardoor ze op één of andere manier een band hebben met de Maas, vandaar de naam “Mosa”. “Djezz” is dan weer de fonetische schrijfwijze van jazz in hun dialecten.

Mosa Djezz bestaat uit zangeres Josiane Vandijk, gitarist Karel Brouns, sax-alt-speelster Monique Moonen, trompettist/bugellist Herman Smeets en bassist Han Verbiesen.


RepertoireHet repertoire bestaat uit jazz-standards zoals Summertime, It don’t mean a thing (if it ain’t got that swing), Black Coffee en vele andere. De voornaamste eigenschap van Mosa Djezz is de wil om een jazz-repertoire te brengen, dat goed in het gehoor ligt en voornamelijk een rustig karakter heeft. Het is dus uitermate geschikt als achtergrondmuziek in een gezellige ambiance. Geen hoogdravende jazz maar rustige jazz-standards en andere rustige nummers, die door de groep met veel gevoel worden gebracht.


De muziek die gebracht wordt is een ideale sfeerbrenger voor:
- Feesten
- Recepties
- Openingen
- Tentoonstellingen
- Achtergrond bij diner

Kortom, elke gelegenheid waar rustige muziek een welkome begeleider is.

ReferentiesDoor de jaren heen heeft Mosa Djezz al heel wat - door de aanwezige luisteraars zeer gewaardeerde - optredens achter de rug. Het combo trad tijdens meerdere optredens in zowel België als in Nederland op, meestal in privé-sfeer zoals bijvoorbeeld huwelijksfeesten, zilveren bruiloften, verjaardagsfeesten en recepties. Ook café's die al in de beginperiode een avondje live-optreden in jazzy sfeertje wilden organiseren, zoals “d'Op eau (z) ici” in As, of “Cambrinus” in Hasselt konden al rekenen op positieve commentaren. Tijdens optredens in café “Onger de Kestaanjeleboum” in Grevenbicht en tijdens het Sint Rosa-festival in Sittard hebben veel bezoekers aan de Nederlandse kant van de Maas kunnen kennismaken met Mosa Djezz.

De live-optredens op TV-Limburg zowel in Nederland als in België blijven ook een heel speciale ervaring.

ContactKarel Brouns
(+ 32) 485 46 84 64
karel.brouns@hotmail.com

 

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht